Marka

Osman Ünlü: Dünyamızı iyileştirmeye sanayiden başlamalıyız

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, 9-15 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, sanayide kullanılan eski ve verimsiz ısıtma sistemlerinin dünya genelinde yaşanan çevresel problemlerde önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, “Türkiye’deki sera gazı emisyonlarının yüzde 70’i enerji kaynaklı. En fazla sera gazı emisyonu yüzde 34,7’lik pay ile sanayi tarafından yapılıyor. Bu nedenle dünyamızı iyileştirmeye sanayiden başlamalıyız. Sanayideki enerji harcamalarında yüzde 60’lık bir paya sahip olan iklimlendirme sistemleri de alınması gereken önlemlerin başında geliyor. Endüstriyel tesislerde doğru ısıtma sistemi kullanarak, yüzde 65’lere varan oranda enerji tasarrufu sağlamak mümkün” dedi.

Son yıllarda dünya genelinde meydana gelen çevresel problemler, enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve böylece CO2 emisyonlarının azaltılması konusunu gündeme getirdi. Sanayide kullanılan eski ve verimsiz ısıtma sistemleri de yaşanan çevresel problemlerde önemli rol oynuyor. Çünkü dünyada tüketilen enerjinin yüzde 30’u sanayide tüketiliyor ve sanayide tüketilen enerjinin yüzde 60’ı verimsiz ısıtma ve soğutma sistemleri tarafından kullanılıyor.

Endustri ornek uygulama gorseli 3

Doğru ısıtma sistemi, yüzde 65’lere varan tasarruf sağlıyor

Türkiye’de ki sera gazı emisyonlarının yüzde 70’inin enerji kaynaklı olduğunu belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, “En fazla sera gazı emisyonu yüzde 34,7’lik pay ile sanayi tarafından yapılıyor. Bu nedenle dünyamızı iyileştirmeye sanayiden başlamalıyız. Sanayideki enerji harcamalarında yüzde 60’lık bir paya sahip olan iklimlendirme sistemleri de bu kapsamda alınması gereken önlemlerin başında geliyor. Endüstriyel tesislerde doğru ısıtma sistemi kullanarak, yüzde 65’lere varan oranda enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Böylece fazla enerji tüketimine bağlı olarak oluşabilecek CO2 emisyonunun, küresel bir sorun haline gelen iklim krizi üzerindeki etkilerini azaltmak da mümkün hale geliyor. 

Sanayide kullanılan eski ve verimsiz ısıtma sistemlerini, yüksek verim ve daha az enerji tüketimi sağlayan radyant ısıtma sistemleriyle değiştirilmesi de C02 emisyonlarının sürdürülebilir bir şekilde azaltılmasına katkı sağlıyor” dedi.

Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçişini destekliyor

Radyant ısıtma teknolojileri ile endüstriyel tesislerin ısıtmasında, merkezi sıcak hava üflemeli sistemlere göre yüzde 30 ila 65 oranlarında tasarruf sağlanabileceğini belirten Osman Ünlü, radyant ısıtma sistemlerinin verimli çalışma prensibinin; sanayinin ısıtmadan kaynaklı enerji kullanımını düşürdüğünü ve Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçişini ve iklim kriziyle mücadelesini desteklediğini açıkladı:

Borolu Tip Radyant Isitici

Doğru projelendirme, yüksek mühendislik kabiliyeti gerektirir

“Radyant ısıtıcı, klasik sistemlerde olduğu gibi havayı ısıtmayı hedeflemez, mekân içerisinde belirlenen bölgeleri ısıtır. Bu nedenle radyant ısıtma sistemlerinde, klasik ısıtma sistemlerindeki gibi transfer elemanlarından kaynaklı ısı kaybı yaşanmaz. Ancak endüstriyel tesislerde, radyant ısıtma sistemleri ile yüksek enerji verimliliği sağlayabilmek için doğru projelendirme yani sistemin doğru kapasitelerde seçilmesi ve fabrikanın yerleşim planına göre doğru projelendirilip, uygulanması gerekir. Doğru projelendirme, yüksek mühendislik kabiliyeti ve uzmanlık gerektirir.

Sürdürülebilir dünyanın anahtarı, tasarruftur

Çukurova Isı olarak 32 yılda 20 bini aşkın referansa imza attık. Tecrübelerimiz ve mühendislik kabiliyetimizle hazırladığımız projelerimiz ile müşterilerimizin hem ilk yatırımda hem de işletmede tasarruf etmelerini sağladık. Çünkü biliyoruz ki sürdürülebilir bir dünyanın anahtarı, tasarruftur.” diyerek sözlerini tamamladı.  

980x90px isdunyasi banner 4element scaled

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu