-
Makale
SAVE Wick Drain (PVD) uygulamaları ile hızlı zemin konsolidasyonu
SAVE, sıkıştırılabilir, killi zeminlerde, yüksek derinliklerde dahi hızlı ve verimli bant dren (wick drain) uygulamaları gerçekleştiriyor. Zemin iyileştirme belirli bir…
Devamını Oku » -
Makale
Kimyasallar ile zemin stabilizasyonu ve güçlendirme
Deprem hareketinin yapılarda oluşturduğu yanal ivme ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yıkıcı etki, zeminin durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Yapıların…
Devamını Oku » -
Makale
Kolon güçlendirmede yenilikçi çözüm: Çelik Çekirdekli Karbon Kompozit
Yapısal güçlendirme alanında 90’ların başından itibaren kullanılan karbon malzemeler Türkiye’de 1999 Gölcük depreminden sonra yaygınlaşmaya başlamış, öyle ki lifli polimerlerle…
Devamını Oku » -
Makale
İskele kazıklarında korozyon ve koruyucu ceket sistemi
Korozyon özetle galvanik bir pil oluşumudur. Metal yüzeyde oluşan anot ve katot reaksiyonlarının bir arada yürümesi sonucunda meydana gelmektedir. Bu…
Devamını Oku » -
Makale
Yapı sektöründe karbon emisyonlarını azaltmak için onarım ve güçlendirme
İklim krizinin etkilerini her geçen gün daha yıkıcı bir şekilde hissetmekteyiz. Peş peşe yaşadığımız orman yangınları, sel felaketleri aracılığıyla gezegenimiz,…
Devamını Oku » -
Makale
Deniz yapılarında korozyonun önlenmesi ve katodik koruma sistemleri
Galvanik korozyon, metal yüzeyinde oluşan anot ve katot reaksiyonlarının bir arada yürümesi sonucunda meydana gelmektedir ve bu reaksiyonlar için gereken…
Devamını Oku » -
Makale
Betonarme yapılarda onarım ve güçlendirme
Onarım güçlendirme ihtiyacı betonarme yapılarda deprem hasarları, korozyon hasarları, kullanım amacının değişmesi, kat ilavesi ve yükleri artıran tadilat işlemlerinin ardından ya…
Devamını Oku » -
Makale
Betonarme Yapılarda Korozyon Tamirat Yöntemleri
Betonarme yapılarda korozyonun tespit edilmesi için gerçekleştirilen pH ölçümü, hızlı klorür testleri, potansiyel ölçümü, korozyon hız ölçümü gibi çeşitli test yöntemleri…
Devamını Oku » -
Makale
Betonarme yapılarda korozyon tespit yöntemleri
Betonarme oldukça güvenilir bir yapı malzemesidir. Kuralına uygun üretildiği ve uygulandığında yük paylaşımı ve enerji sönümleme özellikleri bakımından, deprem dayanımı…
Devamını Oku » -
Makale
Korozyon nedir, nasıl oluşur? (Deprem ve yapılara etkisini anlamak)
Betonun alkali bir yapısı vardır, pH’ı 13’tür. Bu yüksek alkali seviyesi sayesinde betonun içindeki donatıların etrafında pasif bir film tabakası…
Devamını Oku »