Ağaoğlu GYO halka arz için SPK’dan onay aldı
İnşaat Dünyası Dergisi'ni Google'da tercih edilen kaynaklar olarak ekleyin. EkleAğaoğlu Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Halka arz kapsamında payların 21,10 TL sabit fiyatla yatırımcılara sunulması planlanırken şirket, halka arz ile sermaye yapısını güçlendirmeyi ve yeni yatırımlar için kaynak yaratmayı hedefliyor.
Ağaoğlu Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Ağaoğlu GYO)’nin halka arz başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Bu onay ile şirket, paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmesine yönelik sürecin önemli bir aşamasını tamamlayarak halka arz hazırlıklarını hızlandırdı.
Halka arzın, şirketin sermaye yapısını güçlendirmesi, kurumsal yönetim standartlarını daha ileri seviyeye taşıması ve sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda yeni yatırımlar için kaynak oluşturması hedefleniyor.
Ağaoğlu GYO’nun portföyü; İstanbul’un hem Anadolu hem Avrupa yakasında, merkezi ve yüksek değer potansiyeline sahip lokasyonlarda konumlanan, tamamlanmış, kiracılı ve düzenli nakit akışı üreten nitelikli gayrimenkullerden oluşuyor. Bu portföy yapısı, yatırımcılara öngörülebilir ve sürdürülebilir getiri potansiyeli sunmayı amaçlıyor.
Eylül - Ekim Sayısı Yayında!
İnşaat sektöründeki güncel projeler ve özel röportajlarla dolu yeni sayımızı hemen şimdi okuyun.

Halka arz edilecek payların nominal değeri toplamı 176.000.000 TL olup 105.652.000 TL’lik kısmı, şirket’in sermayesinin bedelli sermaye artırım yoluyla 595.348.000 TL’den 701.000.000 TL’ye artırılması kapsamında, kalan 70.348.000 TL nominal değerli kısım ise ortak satışı yoluyla halka arz edilecektir. Halka arzda 1 TL nominal değerli paylar 21,10 TL sabit fiyat üzerinden yatırımcılara sunulacak.
Yeni yatırımlar için önemli bir eşik
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, halka arz sürecine ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:








