Çözüm Ortağı

Schneider Electric E-House çözümüyle Tüprag Kışladağ Altın Madeni’ne kesintisiz enerji

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük altın madeni olan Tüprag Kışladağ Altın Madeni’nde, Schneider Electric’in E-House çözümü ile orta gerilim, alçak gerilim ve bir çok elektrik ekipmanı ile birlikte trafoların oluşturduğu altyapı yatırımı hayata geçirildi. Tüprag Kışladağ Altın Madeni Elektrik Projeleri ve Devreye Alma Yöneticisi Gökay Kutlu Koçak, Schneider Electric ile ilk modüler tip elektrik odası ( E-House ) projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

E-House çözümüyle birlikte sahada yapılacak inşaat ve elektrik işçiliği, satınalma, lojistik, prjoje yönetimi gibi bir çok konuda müşterinin yükü azaltılırken, teslim süresinde avantaj sağlandı.

TH DUDULLU EK 750X75

Schneider Electric E-House ve Ecostruxure çözümleri sayesinde Tüprag Kışladağ Altın Madeni, 7/24 kesintisiz, güvenli ve sürdürülebilir enerjiye kavuştu.

Schneider Electric’ten 3 büyük proje

2020 yılının son çeyreğinde ADR bölgesinde gerçekleştirilen karbon kolonları projesi kapsamında, Schneider Electric ile ilk modüler tip elektrik odası ( E-House ) projesinin hayata geçirildiği bilgisini veren Tüprag Kışladağ Altın Madeni Elektrik Projeleri ve Devreye Alma Yöneticisi Gökay Kutlu Koçak şunları söyledi:

“3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ilk E-House projesi; tasarım sürecinden, imalat ve son testlere kadar gözlemlenen, öğrenilen bir çok detayıyla HPGR projesine referans olması sebebiyle bizim için oldukça önemli bir projeydi. İlk modüler tip elektrik odasının (E-House) devreye alındığı tarihten bu yana sorunsuz bir şekilde çalışması, bir sonraki projelerde ihtiyaç duyduğumuz elektrik odası yapısının modüler tip (E-House) olarak seçmemize sebep oldu. Schneider Electric’in 2021 Haziran ayında teslim ettiği HPGR projesine ait modüler tip elektrik odası (E-House) ise, daha kapsamlı ve kapasite olarak daha büyük olmasına rağmen yine yüksek bir performansla çalışmasına devam etmektedir. 2022 Mart ayında Kuzey Overland Konveyör Projesi’ne ait üçüncü modüler tip elektrik odasının (E-House) sahamıza teslimi ve kurulum işlemleri tamamlandı. Her üç projeyi de sorunsuz bir şekilde hayata geçirdiğimiz için Schneider Electric proje yönetimi ve saha ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu