İnşaat Dünyası Dergisi’nin geleneksel hale getirdiği “Sektör Analizi” dosyasına konuk olan Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol 2021 değerlendirmesi ve 2022 öngörüsünde bulundu. Banu Deniz Çetinkol, “Gelecek yıl itibariyle kablosuz ve birbiriyle bluetooth aracılığıyla konuşan aletlerle donatılmış şantiyeler yaratmayı hayal ediyoruz” dedi.
2021 yılı pandemi, ham madde temini ve tedarik zincirindeki aksaklıklara rağmen iş sonuçları açısından hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz, Great Place to Work Enstitüsü tarafından yüzde 91 güven indeksi ile sertifikalandırıldığımız, yeni ürünlerimiz, servislerimiz ve yazılımlarımızla binlerce inşaat, enerji, endüstri profesyoneline ulaştığımız, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda tüm şirketimizde eğitimler düzenlediğimiz ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığımız keyifli bir yıl oldu.
2021 yılı ileri teknolojiye sahip birçok inovatif ürünü pazara sunarak inşaat sahalarında dijital dönüşümün temellerini attığımız ve bu konuda öncü rol üstlendiğimiz bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde ankraj uygulama tasarımları için geliştirdiğimiz bulut tabanlı yazılımımız PROFIS Engineering ile çok önemli projelerde yer aldık ve çok sayıda inşaat profesyoneli tarafından tercih edildik. Aynı zamanda Hilti envanter yönetim sistemi ON!Track’ın hem kullanıcı ara yüzü hem de fonksiyonel iyileşmelerle oluşturulmuş üçüncü jenerasyonunu kullanmaya başladık. Bu sayede müşterilerimizin iş süreçlerini çok daha izlenebilir ve analiz edilebilir hale getirdik. Sürdürülebilir iş modelimiz çerçevesinde bu yıl da bir yandan tüm bu çalışmalarımızı geliştirirken diğer yandan daha fazlasını tasarlayarak artan bir ivmeyle yolumuza devam edeceğiz.
GEÇTİĞİMİZ YIL ECOVADIS’İN ALTIN KATEGORİSİNE YÜKSELDİK
Hilti olarak önceliğimiz; ekolojik, bireysel ve toplumsal faktörler ile ekonomik faktörleri eşit olarak değerlendiren bir stratejiyle uzun vadeli bir güvence alanı yaratmak. Bu öncelik ışığında yaşanabilir bir yerküre ve dengeli bir ekosistem için sürdürülebilirlik politikalarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl bu konuda çok prestijli bir sertifika olan EcoVadis’in altın kategorisine yükseldik. Bu kategoriye dünyadaki büyük şirketlerden sadece yüzde 5’i dahil olabiliyor. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında 2023 yılına kadar karbondioksit emisyonunu nötrleyerek endüstriye öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Küresel araç filomuzu benzinli ve dizel motorlardan elektrikli, doğalgazlı ve tam hibrit araçlara dönüştürmek bu noktada atmayı planladığımız adımlardan sadece biri.

BİRBİRİYLE BLUETOOTH ARACILIĞIYLA KONUŞAN ALETLERLE DONATILMIŞ ŞANTİYELER YARATMAYI HEDEFLİYORUZ
Geçen yıl çok sayıda teknolojiyi pazara sunarak AR-GE konusundaki başarılarımızı taçlandırdık. Bu sene de satın aldığımız Fieldwire yazılım şirketi ile şantiyelerdeki verimliliği artırmayı, çiçeği burnunda teknolojimiz NURON ile gelecek yıl itibariyle kablosuz ve birbiriyle bluetooth aracılığıyla konuşan aletlerle donatılmış şantiyeler yaratmayı hayal ediyoruz. Lansmanını yaptığımız ürünler, servisler ve yazılımlar gelecek olanların habercisi. Müşterilerimizin proseslerine verimlilik ve imalatlarına hız kazandıracak AR-GE yatırımlarıyla yeni teknolojiler ve patentli sistemler geliştirmeyi sürdüreceğiz.
2022’DE SEKTÖRÜMÜZÜN DİJİTALLEŞME SERÜVENİNE YENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ
Hayata geçireceğimiz yazılımlar, dijital alt yapılar, inşa süreçlerini simüle ederek inşaat proseslerine akıl katan BIM çözümleri ve Jaibot ile başlattığımız robot teknolojilerimizle 2022 yılında sektörümüzün dijitalleşme serüvenine yeni bir soluk getireceğiz.
2022 yılı için bir diğer hedefimiz ise ON!Track kullanan müşteri sayımızı iki katına çıkarmak. Hilti Türkiye olarak çok önem verdiğimiz konuların başında deprem çalışmaları ve iş birlikleri geliyor. Bir yandan yapıların güvenlik karnesini güçlendirecek öncü sismik teknolojilere imza atarken diğer taraftan uluslararası kriterlerin standart haline gelmesi için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm bunlara ek olarak inşaat dünyasının gelecek iş modelini oluşturan BIM uygulamaları konusunda da titiz bir çalışma yürütüyoruz.