Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, İnşaat Dünyası Dergisi’nin “İhracat Özel” dosyasına konuk oldu. Şirketinin hedef ve vizyonunu anlatan Hasan Şemsi, “Bugün 72 ülkeye ihracat yapan Berdan Cıvata olarak, üretimlerimizde robotik kol ve tam otomasyona geçiş sürecini başlatmış bulunuyoruz. Böylece üretim maliyetlerini düşürerek küresel piyasalarda daha rekabetçi olmayı hedefliyoruz” dedi.
Tarsus’ta, 1980’de 3’ü çırak beş çalışanla 150 m²lik bir atölyede üretime başlayan Berdan Cıvata, bugün 56 bin m² alanda tam entegre üretim tesislerinde, 75’i mühendis 435 çalışanı ile bağlantı elemanları sektöründe ilgili tüm sektörlere hizmet veriyor. 2000 yılında Tarsus OSB’deki 1.500 m2lik yeni yerlerine taşındıktan iki yıl sonra ilk ihracatını gerçekleştiren firmamız, bugün 72 ülkeye ihracat yapıyor ve ülkemiz milli gelirine katkı sağlıyor.
Beş yıllık büyüme planı doğrultusunda, 2020 yılı hedeflerini 2019 yılında yakalayan Berdan Cıvata, tam entegre üretim tesisleri ve sektördeki yarım asrı aşkın tecrübesiyle tüm dünyayı olumsuz etkileyen COVİD-19 pandemisine rağmen 2021 yılında 2022 hedeflerine ulaşmayı başardı. Benzer şekilde bu yılda da 2023 hedeflerine ulaşmayı ümit ediyoruz.
YÜKSEK MÜHENDİSLİK GEREKTİREN ÜRÜNLER ULUSLARARASI PAZARLARDA REKABET GÜCÜMÜZ
Berdan Cıvata; sıcak – soğuk cıvata-somun üretim tesisleri, talaşlı imalat tesisleri, ısıl işlem tesisleri, yüzey kaplama tesisleri, AR-GE merkezi ve Türkiye’de bağlantı elemanları sektörünün ISO EN 17025’e göre akredite belgeli ilk test laboratuvarına sahip tam entegre üretim tesislerinde hizmet veriyor. Tam entegre üretim kontrol tesislerine sahip olmanın verdiği avantajla uluslararası standartların yanı sıra müşteri özel isteklerine göre de üretim yapıyor. Bugüne kadar yüksek mukavemetli ve yapılamaz denilen kritik bağlantı elemanlarını üreten Berdan Cıvata, 10.9 ve 12.9 yüksek mukavemetli ürünler başta olmak üzere yüksek mühendislik bilgisi gerektiren cıvata, somun, ankraj, saplaması vb. bağlantı elemanları konusunda küresel mühendislik-tedarik firmalarının ve mega projelerin aranan çözüm ortağıdır.
Uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzün en yüksek olduğu ürün grupları; başta rüzgâr enerjisi olmak üzere tüm enerji sektörleri, rafineri-petrokimya ve boru hatları sektörü, asma köprü inşaatları, vanalar ve basınçlı kaplar, havaalanları-hangarlar-stadyumlar ve diğer ağır çelik konstrüksiyonlarda kullanılan bağlantı elemanlarıdır.

ENDÜSTRİ 5.0 MAKİNE-İNSAN İŞ BİRLİĞİ İLE YENİ DÖNEMDE DAHA REKABETÇİ OLACAĞIZ
2022 yılı için ihracat hedeflerimiz, 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracat rakamlarının üzerine çıkmak ve ihracat yapılan ülke sayısını artırmaktır. Bu hedefimiz doğrultusunda yeni yatırımlarımız sürüyor, mevcut tesislerimizdeki kapasitelerimizi arttırmakta ve yeni tesisler kurmaya devam ediyoruz. Üretimlerimizde robotik kol ve tam otomasyona geçiş sürecini başlatmış bulunuyoruz. Böylece üretim maliyetlerini düşürerek küresel piyasalarda daha rekabetçi olmayı hedefliyoruz.
Endüstri 5.0’ın temel prensibi olan makine-insan iş birliğini yarım asrı aşkın tecrübemizle harmanlayarak Avrupa’nın ve dünyanın en uzun asma köprüleri olan İzmit Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprülerinin ayaklarını taşıyan 10.9 kalite 10 m uzunluğunda 700 kg ağırlığındaki M110 ve M85 ankrajları dünyada teklif verebilen 3 firmadan biri olma başarımızın üzerine çıkmak ve tüm mega projeler yanında nükleer, petrol ve savunma sanayii gibi yeni sektörlere de çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.