Marka

Türkiye’de 30. yılını kutlayan KONE kentsel dönüşüme odaklanacak

Global asansör ve yürüyen merdiven sektörünün önde gelen firmalarından KONE’nin CEO’su Philippe Delorme, şirketin Türkiye’deki 30. yılı kapsamında İstanbul’a geldi. KONE CEO’su Delorme, “Türkiye’nin kentsel dönüşüm sürecine ‘Güvenli ve Akıllı’ çözümlerimizle katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi. KONE Türkiye ve Kazakistan Genel Müdürü Bora Tuncer de, “Türkiye genelinde temel odağımız, ülkemizin asansör işletme ve bakım yönetmeliklerine tam uyumlu, geleceğe hazır asansör ve yürüyen merdiven çözümleri sunmak” şeklinde konuştu.

Asansör ve yürüyen merdiven sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden KONE’nin Başkanı ve CEO’su Philippe Delorme, Türkiye’deki 30. yıl kutlamaları kapsamında İstanbul’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Delorme, ziyareti sırasında KONE müşterileri, çalışanları ve iş dünyasından paydaşlarıyla bir araya geldi.

Pimapen insaatdunyasi BANNER

KONE’nin Türkiye’deki doğrudan faaliyetlerinin 30. yılına denk gelen bu ziyarette, Türkiye’nin kentsel dönüşüm vizyonu masaya yatırıldı. Hem yeni inşaat projelerinde hem de mevcut binalardaki güvenli, sürdürülebilir ve verimli insan akışı sağlayan dikey taşıma çözümlerinin önemine dikkat çekildi.

Türkiye, stratejik büyüme ve inovasyon merkezimiz

Hızlı şehirleşme oranı ve coğrafi konumuyla Türkiye’nin, KONE’nin Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesel stratejisinde kilit bir rol oynadığını belirten Philippe Delorme, yaptığı değerlendirmede, “Türkiye; ekonomik potansiyeli, dinamik şehirleşme yapısı ve devam eden kentsel dönüşüm projeleriyle bizim için vazgeçilmez bir pazar. Buradaki 30. yılımızı kutlarken sadece geçmişe değil, geleceğe de odaklanıyoruz. Türkiye’deki şehirleri daha güvenli, akıllı ve sürdürülebilir kılacak teknolojilerimizle müşterilerimizi desteklemeye kararlıyız” dedi.

ID Eylul Ekim 2026 Kapak 1

Eylül - Ekim Sayısı Yayında!

İnşaat sektöründeki güncel projeler ve özel röportajlarla dolu yeni sayımızı hemen şimdi okuyun.

Dergiyi Oku »

Konut projelerine özel verimli çözümler

Delorme, KONE’nin küresel stratejisinin Türkiye’nin ihtiyaçlarıyla örtüştüğünü vurgulayarak, “Konut segmentinde liderlik, servis hizmetlerinde dijitalleşme ve modernizasyona odaklanan, ayrıca karbon emisyonlarını azaltmayı hedefleyen stratejimiz, Türkiye’nin ulusal öncelikleriyle birebir uyuşuyor. Konut projelerinin ağırlıkta olduğu bu pazarda, projeye özel, verimli ve erişilebilir çözümler sunuyoruz. Güvenlik ise Türkiye’deki operasyonlarımızın en öncelikli konusu ve yaptığımız her işin merkezinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

KONE Türkiye ve Kazakistan Genel Müdürü Bora Tuncer ise, “Türkiye genelinde temel odağımız, ülkemizin asansör işletme ve bakım yönetmeliklerine tam uyumlu, geleceğe hazır asansör ve yürüyen merdiven çözümleri sunmak. KONE’nin küresel uzmanlığını yerel ekibimizin gücüyle birleştirerek, insanların her gün güvenle kullanabileceği binalar için çözümler sunuyoruz” dedi.

KONE Turkiye ve Kazakistan Genel Muduru Bora Tuncer ve KONE CEOsu Philippe Delorme

İstanbul semalarında KONE imzası: TCMB Kulesi

Ziyaret kapsamında Philippe Delorme, KONE’nin yüksek teknolojileriyle donatılan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Kulesi’nin yer aldığı İstanbul Finans Merkezi’ni (İFM) de gezdi.

353,9 metrelik yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek binası olan TCMB Kulesi’nin, saniyede 9 metre hıza ulaşan asansörler ve gelişmiş ‘çift katlı’ (double-deck) asansör sistemleriyle donatıldığını belirten Delorme, “Bu proje, İstanbul’u yüksek bina teknolojileri liginde dünyanın sayılı şehirleri arasına taşıyor. Bu başarıda emeği geçen yetkin Türkiye ekibimizle gurur duyuyorum,” ifadelerini kullandı.

İstanbul Finans Merkezi’nin ana simgesi olan TCMB Kulesi, Türk ekonomisinin büyüme hedeflerini ve uluslararası yatırımcılar için bölgesel bir merkez olma hedefini yansıtıyor. KONE bu proje ile 1995’ten bu yana Türkiye’deki güvenilir iş ortağı olma konumunu da pekiştiriyor.

Binalarda asansör ve yürüyen merdivenleri modernize ediyoruz

KONE, yeni projelerin yanı sıra mevcut asansörlerin modernizasyonu ve dijitalleşmesi konusunda da Türkiye’de aktif rol oynuyor. Bu çalışmalar, bina sakinlerinin güvenliğini artırırken enerji verimliliğine de katkı sağlıyor.

Modernizasyonun sadece ekipman yenilemekten ibaret olmadığını belirten Delorme, “Modernizasyon; dijital bağlanabilirliği artırmak, performansı yükseltmek ve enerji tüketimini azaltmak demek. Yaşlanan asansörleri yenileyerek bina sakinlerinin günlük yaşam kalitesini artırıyoruz” dedi.

KONE, bina yaşam döngüsü boyunca daha güvenli, daha verimli ve daha sürdürülebilir insan akışı çözümlerini desteklemek için yapay zeka dahil olmak üzere dijital inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu