• Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
İnşaat Dünyası Dergisi   İnşaat Dünyası Dergisi
 
İnşaat Dünyası
  • Gündem
  • Ayın Konuğu
  • Özel Dosya
  • Marka
  • Çözüm Ortağı
  • Mimari Tasarım Sanat
    • Mimari Tasarım
    • Mimari Sanat
  • Makale
  • Malzeme
  • Dijital Arşiv
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Gündem
  • Ayın Konuğu
  • Özel Dosya
  • Marka
  • Çözüm Ortağı
  • Mimari Tasarım Sanat
    • Mimari Tasarım
    • Mimari Sanat
  • Makale
  • Malzeme
  • Dijital Arşiv
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İnşaat Dünyası
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

Knauf dijitalde Türkiye’yi pilot ülke olarak konumlandırdı

08/02/2021
Ayın Konuğu
10 dakikada okuyabilirsiniz
A A
Knauf dijitalde Türkiye’yi pilot ülke olarak konumlandırdı

Knauf Türkiye Genel Müdürü Ali Türker

AYIN KONUĞU
KNAUF TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ ALİ TÜRKER

Alçı bazlı yapı malzemelerinde dünya lideri olan Knauf’un Türkiye serüvenini ve gelecek planlarını Knauf Türkiye Genel Müdürü Ali Türker’den dinledik. Türker, “Ankara, İzmit ve Eskişehir olmak üzere Türkiye’de dört üretim tesisimiz var. Knauf dijitalde Türkiye’yi pilot ülke olarak konumlandırdı” dedi. Türker; aşı çalışmalarındaki hızlı gelişmenin, sektörde bahar aylarından itibaren belirsizliği belirli ölçüde kıracağına da işaret etti.

Knauf’un global arenadaki ve Türkiye’deki tarihçesini ve organizasyon yapısını genel hatlarıyla çizebilir misiniz? Hedefler doğrultusunda Knauf bir önceki seneye göre 2020 yılını nasıl tamamladı?

1932 yılında bir aile şirketi olarak yola çıkan Knauf bugün alçı bazlı yapı malzemelerinde dünya lideri olan global bir şirkettir. Türkiye pazarına ise 1989 yılında 450 milyon dolarlık güçlü bir yatırımla giriş yaptı. O zamandan bu yana yüksek performanslı ürün ve çözümlerimizi inşaat sektörü ile buluşturmaya devam ediyor. Knauf Türkiye olarak olarak sunduğumuz geniş performans çözümleri ile her projenin ihtiyacına yönelik talepleri karşılayabiliyoruz.  Ankara, İzmit ve Eskişehir’de olmak üzere toplam dört üretim tesisimiz var.

 Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan daralma, pandemi süreciyle birleşince sektöre olumsuz etkisini bıraktı. Fakat yaşanan durgunluk, global bir şirket olmamızın sağladığı finansal esneklik ve güçlü değerlerimizin getirisiyle bizi minimum seviyede etkiledi.  Biz portföyümüzde yer alan geniş performans çözümlerimiz, güçlü iş ortaklarımız, sağlam tedarik zincirimiz, ihracat kapasitemiz ve sistem satışına odaklanan stratejimiz ile bir süredir farklı bir yoldan yürüyoruz. Bu doğrultuda 2020 yılında hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebiliriz.

IMG 9175
Knauf Türkiye Genel Müdürü Ali Türker

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de derinden etkileyen Covid-19 salgını Knauf Türkiye’yi nasıl etkiledi? Üretim ve çalışanlar için ne gibi önlemler aldınız?

Sürecin en başından itibaren konuyla ilgili hem global tarafta hem Türkiye’de çok hızlı aksiyon alarak gerekli yol haritalarımızı ve planlarımızı çıkardık. Üretime hiçbir zaman ara vermedik, herhangi kötü bir senaryo ile karşılaşmadık. Önlemlerimiz çok güçlü devam ederken yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ettik. Bakış açımızı büyük ölçüde dijital araçlara çevirdik ve yatırımlarımızı bu alanda güçlendirdik. Ofis sürecini çok hızlı güçlü altyapımızla home office sürecine çevirdik. Hiçbir çalışanımız uzaktan çalışma düzeninde iş süreçlerinde bir aksama, duraksama hissetmedi. Aynı zamanda bu dönemde gerekli tüm önlemleri alarak satış ekibimizle sahada ve müşterilerimizin yanında olmaya devam ettik.

Knauf Türkiye, ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyor? Referanslarınızdan öne çıkan projeler arasında hangileri var?

Knauf Türkiye olarak sunduğumuz geniş performans çözümleri ile her projenin ihtiyacına yönelik   talepleri karşılayabiliyoruz.  Yangın dayanımı, ses yalıtımı, mekansal akustik, ısı yalıtımı, sismik tasarım, güvenlik sistemleri, yüzey kalitesi ve cephe sonlama çözümlerimiz ile projelerin 1 numara çözüm ortağıyız. Bu projeler içerisinde Türkiye’nin en önemli ve prestijli hastaneleri, otelleri, ofis binaları, alışveriş merkezleri, eğitim kurumları ve konut projeleri yer alıyor. Çeşitli ölçeklerde ve farklı çözümlerimizin tercih edildiği sayısız projede yer alıyoruz. 

heradesign akustik 1

Knauf’un alışılagelmiş inşaat tekniklerini geride bırakan faaliyet alanları ve en yaygın tercih edilen ürün ve ürün grupları hangileridir? Bu ürün ve çözümler ne tür avantajlar sağlıyor? Pandemi ürün gamınızda herhangi bir değişikliğe yol açtı mı?

Knauf yapılarda ihtiyaç duyulan tüm performanslara yönelik çözümler sunabilen tek firma. Yalnızca ürün olarak değil sistem olarak kullanıldığında da güçlü performans özellikleri sunabilen çözümleri var. Ses yalıtımı, mekânsal akustik, ısı yalıtımı, sismik tasarım, güvenlik sistemleri, yüzey kalitesi ve cephe sonlama gibi sunduğumuz önemli performans çözümlerine bir yenisini daha ekledik. Yapılarda en çok aranan özelliklerden biri olan pasif yangın dayanımına yönelik pek çok çözümü bir arada sunabilen-yangına dayanıklı plaka, sıva, silikon, köpük, bant, bloklar ve kelepçeleri içeren- FireWin’i tasarladık. FireWin ile yüzeye ve uygulama metoduna göre 4 saate kadar yangın dayanımı sağlanabiliyor.

Son dönemde projelerdeki performans ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik geliştirdiğimiz Alçıpan® Regular Plus® ile de standart plakalara kıyasla yangın dayanımı, ses yalıtımı ve yüksek duvarlar elde edilebiliyor. İlerleyen dönemlerde de performans ihtiyaçlarına yönelik Alçıpan® ürün ailemizi genişleterek, yeni çözümleri projeler için sağlamaya devam edeceğiz.

Knauf’u sektöründe farklı kılan ve rekabette öne çıkaran detaylar nelerdir? Knauf globalde ve Türkiye’de sektördeki konumunu güçlendirmek için şirket evlilikleri yaptı mı?

Knauf’un dünya çapında 90 ülkede 250’den fazla üretim tesisi ve satış ofisi bulunuyor. Şirketimizin geçtiğimiz yıl global cirosu 10 milyar euro üzerindeydi. Yine globalde yıllık 2 milyar m2 alçı plaka, 5 milyon ton alçı, 800 milyon metre profil satışımız var. Bu büyüklükle alçı bazlı yapı malzemelerinde lider konumdayız.

Ayrıca, geçtiğimiz yıl yaptığımız 2 büyük satın alma global konumumuzu daha da güçlendirdi. Bu satın almalardan biri Amerika Merkezli USG, bir diğeri ise yine Amerika merkezli Armstrong’un Kuzey Amerika hariç tüm operasyonlarının satın alınmasıydı. 2021 yılının ortasında tamamlanacak anlaşma ile USG Boral’in kalan yüzde 50 hissesini de satın alarak eski Boral ve ABD merkezli USG ortak girişimindeki toplam hissemizi yüzde 100’e çıkardık.

Ankara Ahiboz7

Pandemiyle birlikte şirketler dijitalleşmeye ağırlık verdi ve satış operasyonlarını daha çok e-ticaret üzerinden yönetmeye başladı. Knauf Türkiye’nin bu yönde faaliyetleri var mı?

Dijitalleşme kavramı artık tüm dünyada yadsınamaz bir gerçek. Knauf Grubu olarak yukarıda da bahsettiğimiz gibi bakış açımızı büyük ölçüde dijital araçlara çeviriyor ve yatırımlarımızı bu alanda güçlendiriyoruz. Dijital çerçevede bölgemizde pilot ülke olarak konumlanmış durumdayız. Üretimde dijitalleşme ve otomasyona ilişkin çok sayıda örneğimiz var, plakalarımızın yüzey kalitelerini Knauf standartlarına göre dijital olarak takip ediyoruz. Üretim dışında son dönemde Knauf Türkiye olarak hayata geçirdiğimiz dijital projelerimizde, müşteri ilişkileri yönetimi altyapısını güncelleyen CRM projesi ile global standartların üzerine çıktığımızı söyleyebiliriz. Dijitalleşmenin ve uzaktan çalışmanın önem kazandığı bugünlerde, dünyanın en gelişmiş CRM altyapılarından birisini kullanıma alarak, CRM atılımını ve bulut altyapısını tamamlayarak, hizmet kalitesi ve veri güvenliğinde emin adımlar attık. Birçok dijital sistemin tek bir çatı altında entegre çalışması ile tüm müşteri aktivite ve ticari faaliyetlerini tek bir platformda birleştirerek, yüksek hizmet kalitesi hedeflerine ulaştık.

İnsan kaynakları (İK) süreçlerinde de dijitalleşme çalışmalarına devam ediyoruz. Teknolojinin sağladığı altyapı ile şirket içi eğitimlerimizde ve hatta müşterilerimize yönelik eğitimlerde de büyük ölçüde dijital altyapıları kullanıyoruz. İç iletişimimizi arttırmaya yönelik olarak da tüm Knauf Grubu olarak “Yammer” platformunu kullanmaya başladık. Bu sayede diğer ülkelerdeki çalışma arkadaşlarımız ile yakın iletişimde kalmaya devam ediyor, iyi uygulamaların paylaşılması, proje bazında ortak çalışmaların yürütülmesi, deneyim alışverişinin yapılması gibi konularda her geçen gün iş birliğimizi artırıyoruz.  Son olarak içerik yönetiminin doğru yapıldığı zaman müşterileriz ile güçlü bir bağ kurabileceğiniz sosyal medya kanallarımızı geliştiriyor ve müşterilerimiz tarafından erişimi kuvvetlendirmeye devam ediyoruz. 

Bayi ağı ayağında Knauf nasıl bir yapılanma gösteriyor? Türkiye’de kaç noktada varsınız? Knauf’un yeni yüzü olan showroomlardan bahseder misiniz?

Türkiye genelinde 250’yi aşkın bayi ağımız var. Bayi iletişimi çok önem verdiğimiz bir konu. Sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek bayiler içinde showroom konseptini hayata geçirdik. Geniş performans çözümlerimizin sektördeki kullanıcıların tamamı tarafından deneyimlenebilmesi amacıyla geliştirdiğimiz ve yeni yüzümüz olarak tanımladığımız showroomlarımız ile bayilerimizde yerimizi almaya başladık. 2021’de çok daha fazla lokasyona ulaşacağız. Showroomlarımızın tasarım aşamasında farklı fiziksel özelliklere/alanlara sahip olan bayilerimizde mümkün olduğunca çok sistem kesitini ve performansı bir araya getirerek sektördeki uzmanlar ile birebir görüşülecek alanlar yaratmaya odaklandık. Diğer bir ifade ile bayilerimiz içerisinde bir Knauf dünyası kurmayı arzu ettik.

IMG 9209
Knauf Türkiye Genel Müdürü Ali Türker

Knauf Türkiye kaç kişilik bir ekip ile hizmet sunuyor? İş değerleriniz nelerdir?

Türkiye’de 350 kişilik bir ekibimiz var. Knauf değerlerinin özünü oluşturan “İnsaniyet” “Takım Ruhu” “Sorumluluk” ve “Girişimcilik” tüm faaliyetlerimizde pusula görevi görüyor. 

Knauf’un yeni dönem planları ve yatırım hedefleri arasında neler var? 2021 sektör açısından nasıl geçecek?

2021 yılında normalleşmenin gerçekleşmesi, iç ve dış pazarda beklenen ivmenin oluşması ve krizin kırılması hükümetin ve kamu bankalarının piyasaya vereceği desteklere de bağlı. Örneğin kamu bankalarınca verilen düşük faizli krediler, inşaat ve dolayısıyla yapı malzemeleri sektörünü doğrudan pozitif yönde etkileyecektir. Aşı çalışmalarının beklenilenden hızlı bir gelişme kaydetmesi de 2021 yılı bahar aylarından itibaren belirsizliğin belirli ölçülerde kırılacağına işaret ediyor. Her zaman uzun vadeli stratejileri benimseyen bir şirket olarak pandemi öncesi odaklandığımız sistem satışlarımızı artırma hedefimizi 2021 yılında da koruyacağız. Yeni dönemde de markamızın bütünsel sistem yaklaşımını ve projenin şartname aşamasından anahtar teslimine kadar olan tüm süreçleri içerecek şekilde teknik ve pratik hizmetlerimizi inşaat sektörü ile buluşturmak istiyoruz. Dünya’nın en büyük alçı bazlı yapı malzemesi üreticisi olarak, sağladığımız geniş performans çözümleri ile dünya genelinde projelerin 1 numaralı çözüm ortağı olmak 2021 yılı için en öncelikli hedefimiz.

Sürdürülebilirlik ve çevresel etki bugün birçok sektörün öncelik verdiği konular arasında. Knauf Türkiye bu iki konuda hangi çalışmaları yürütüyor?

Tüm Knauf fabrikalarında sürdürülebilirlik ve sürekli iyileştirme için her yıl enerji verimliliğinde yüzde 1 iyileştirme sağlanıyor. Doğal hammaddelerin korunmasında geri dönüşüm çalışmalarının önemi gün geçtikçe artarken, sanayi kuruluşlarının çevre dostu uygulamaları eko-sürdürülebilirlikte merkezi bir rol oynuyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 2017 yılı itibariyle başlatılan Sıfır Atık Projesi, belgelendirme sistemi ile sanayi kuruluşlarını teşvik ediyor. Knauf olarak kurulduğumuz günden bu yana eko-sürdürülebilirlik çatısı altında fabrikalarımızda çevresel tertip ve geri dönüşüme yönelik tüm tedbirleri alıp uygulamaya geçirerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ankara Ahiboz II fabrikamız için Sıfır Atık Belgesi aldık.

Bakanlık tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesini veya minimize edilmesini, atığın oluşumu durumunda ise geri kazanımının sağlanmasını hedefliyor. Sektörümüzün genelinde zaman zaman üretimden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı kusurlu alçı levha ürünleri ortaya çıkıyor. Sektörde bir ilk gerçekleştirerek İzmit ve Ahiboz fabrikalarımızda geri dönüşüm tesisi kurduk. Geri dönüşüm tesisimiz aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Atık Minimizasyon Tesisi Belgesi” aldı.

Tesisimizde kusurlu alçı levha ürünler peyderpey geri kazandırılarak üretime tekrar dahil ediliyor. Bununla beraber kusurlu alçı levha ürünlerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘Melbes Sistemi’ ile atanan yetkili laboratuvar tarafından gerçekleştirilen analiz sonucu tehlikesiz kategoride yer alıyor. Tüm fabrikalarımız için düzenli olarak emisyon ölçümleri, atık su ve atık analizleri yapılarak hava, su, toprak için önemli üç çevresel etkinin takip ediliyor ve negatif etkiler en aza indirgenmeye çalışılıyor. Bununla birlikte önümüzdeki yıllarda ISO 50001 başvurusunda bulunmayı ve VAP projelerine katılmayı planlıyoruz.

PaylaşTweetPaylaşGönder

İlgili İçerikler

İnsanların sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılarda yaşamaları için çalışıyoruz
Ayın Konuğu

İnsanların sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılarda yaşamaları için çalışıyoruz

Prefabrik çelik yapılar inşaat sektörü için sayısız avantaj sunuyor
Ayın Konuğu

Prefabrik çelik yapılar inşaat sektörü için sayısız avantaj sunuyor

Stadyumlar futbol amaçlı kullanımdan öte, kentin sosyal yaşam üssü, afet ve sığınma merkezi haline gelmeli
Ayın Konuğu

Stadyumlar futbol amaçlı kullanımdan öte, kentin sosyal yaşam üssü, afet ve sığınma merkezi haline gelmeli

Takip Edin

Dijital Dergi

Göz At

Saray Grup güvenceli Greenist projesi doğa ile iç içe bir yaşam vadediyor
Çözüm Ortağı

Saray Grup güvenceli Greenist projesi doğa ile iç içe bir yaşam vadediyor

Rastkaya Nakliyat, 10 adet Volvo Trucks ile filosunu güçlendirdi
Marka

Rastkaya Nakliyat, 10 adet Volvo Trucks ile filosunu güçlendirdi

thyssenkrupp Elevator, TK Elevator olarak yoluna devam edecek
Marka

thyssenkrupp Elevator, TK Elevator olarak yoluna devam edecek

  • Dijital Arşiv
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
Ezgi Yayıncılık
Tel: +90(212) 218-18-22

İnşaat Dünyası Dergisi

Türkiye’nin en köklü inşaat dergisi olan İnşaat Dünyası dergisi, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat ve yapı sektörünün uluslararası gelişimini ana misyonu olarak görür ve yıllardır ödün vermediği yayıncılık çizgisini sürekli geliştirerek bu misyonu gerçekleştirmeyi hedefler.

© 2021 İnşaat Dünyası Dergisi

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Gündem
  • Ayın Konuğu
  • Özel Dosya
  • Marka
  • Çözüm Ortağı
  • Mimari Tasarım Sanat
    • Mimari Tasarım
    • Mimari Sanat
  • Makale
  • Malzeme
  • Dijital Arşiv

İnşaat Dünyası Dergisi

Türkiye’nin en köklü inşaat dergisi olan İnşaat Dünyası dergisi, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat ve yapı sektörünün uluslararası gelişimini ana misyonu olarak görür ve yıllardır ödün vermediği yayıncılık çizgisini sürekli geliştirerek bu misyonu gerçekleştirmeyi hedefler.

© 2021 İnşaat Dünyası Dergisi

error: